Dinsdag 18 september: Oracle Open World & JavaOne 2012 Preview mini-conferenties – 12 presentaties op 1 avond

Van 30 september tot 5 oktober is San Francisco weer het domein van tegen de 45.000 deelnemers aan de Oracle Open World en JavaOne conferenties. Ruim 2000 presentaties worden daar gehouden, in vele tientallen zalen in hotels en het Moscone Conferentie Center in downtown San Francisco, waaronder pakweg 20 door Nederlandse sprekers. Hoewel honderden Nederlandse bezoekers op deze conferentie aanwezig zullen zijn, zijn er natuurlijk ook veel ‘thuisblijvers’. Om deze groep (en iedereen die wel gaat) toch of alvast een voorproefje te geven, organiseert AMIS voor de vijfde keer de Preview sessie voor Oracle Open World en JavaOne – een avond waarop Nederlandse sprekers met een OOW en/of JavaOne verleden, heden of toekomst een presentatie houden, bijvoorbeeld als generale repetitie voor hun optreden in San Francisco.

Deze sessie is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via de AMIS website: Preview Oracle Open World en JavaOne 2012. De deuren gaan open op dinsdag 18 september om 16.30, om 18.00 uur is er een maaltijd en rond 21.00 uur eindigen de laatste vier sprekers en openen we de bar. 

Sprekers tijdens deze preview zijn: Steven Davelaar, Lonneke Dikmans, Ronald van Luttikhuizen, Jacco Landlust & Simon Haslam, Toon Koppelaars, Roel Hartman, Luc Bors, Kees Jan Koster, Frits Hoogland, Frank Houweling, Emiel Paaschens en Aino Andriessen. De onderwerpen varieren van diep technisch zoals JVM Transaction Monitoring en Database Multi-block reads tot meer front end gericht met bijvoorbeeld HTML 5 en APEX en ADF voor mobiele applicaties. Andere thema’s zijn database triggers, database gebaseerde web services, deployment van ADF applicaties, beheer van FMW infrastructuur, business rule validatie in SOA Suite met Schematron, fout-afhandeling in SOA Suite en performance optimalisatie van ADF applicaties.

Nota Bene: op dinsdag 16 oktober doen we verslag van Oracle Open World en JavaOne. In een sessie van pakweg 3.5 uur zullen we de belangrijkste aankondigingen, de trends en de sfeer, de nieuwtjes en berichten van achter de schermen en in de wandelgangen weergeven en duiden. In een avond ben je op de hoogte – alsof je er zelf in San Francisco bij bent geweest. Ook voor deze gratis sessie kan je je al inschrijven: Verslag van Oracle Open World & JavaOne 2012.

Voor het gedetailleerde programma met de abstracts van deze sessies en de biografieen van de sprekers, zie dit document.

Marco Gralike Written by: